Welkom Event Management | 'Spotting Talents' het concept om werkzoekenden met een arbeidshandicap aan werk te helpen
Evenement om werkzoekenden met een arbeidshandicap en werkgevers bij elkaar te brengen en daarmee te voldoen aan de Participatiewetgeving.
Arbeidshandicap, participatfiewetgeving, beperking, evenement
108
page-template-default,page,page-id-108,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,

Spotting Talents

 

Spotting Talents

‘Spotting Talents’ is een concept van Welkom, dat ingaat op het feit dat personen met een arbeidsbeperking lastig aan het werk komen.
Werkgevers kunnen de juiste kandidaten niet altijd vinden en de doelgroep, mensen met een arbeidshandicap, geeft aan te weinig geschikte vacatures te vinden.

Om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen is er het concept ‘Spotting Talents’ ontwikkeld. Hierbij kunnen mensen met een arbeidshandicap solliciteren volgens een ‘The Voice of Holland’-systeem, waarbij de HR-Managers met de blik van de kandidaten afgekeerd luisteren naar de talenten en kwaliteiten, zodat de beperking van de kandidaat buiten beeld blijft. De kandidaten geven een pitch op een van de vooraf gecommuniceerde vacatures.

Mocht niemand van de HR-Managers zich omdraaien, dan worden de kandidaten opgevangen door een coach die hen uitnodigt voor een feedbackgesprek, om bij een volgende sollicitatie pitch nog beter voor de dag te komen.

Dit concept is ook geschikt voor mensen met multiculturele achtergrond, 50-plussers en andere doelgroepen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Wil je meer informatie over het concept ‘Spotting Talents’ ontvangen?
Stuur dan een mail naar: 
info@WelkomEventManagement.nl

talent